Gratis Snelscan aanvragen
tel:0314 - 844 400

Blog - om te lezen.

Additional image

5 dingen die je moet voorbereiden voor je een website laat maken

In deze blog vertellen wij je dé 5 dingen die je moet voorbereiden / bedenken voordat je gaat beginnen aan je website.
Stap 1: Domeinnaam + Webhosting + E-mailadressen

Domeinnaam
Voordat je begint met überhaupt bedenken hoe een website er uit komt te zien moet je nadenken over wat het perfecte domeinnaam is voor jouw website / bedrijf. Maak het domeinnaam niet te lang. “jansenmaaktvoorjoueendakkapel.nl” bekt misschien lekker, maar is geen goed idee (al mag een domeinnaam wel maximaal 63 karakters bevatten 🙂 ) . Mochten je bedrijfsactiviteiten veranderen zit je met de gebakken peren. Denk eerder aan iets als Jansen-hout.nl en ga scoren op zoekwoorden zoals dakkapel van hout.

Via sidn.nl kan je checken of jouw .nl nog beschikbaar is. Een .com domeinnaam check je via who.is.   

Wij denken altijd mee over een ideale domeinnaam wanneer je een nieuwe website door ons laat hosten en/of ontwerpen!

Webhosting
Een goede hostingpartij kan je website maken of breken. Niet alleen is snelheid erg belangrijk, daarnaast is veiligheid en stabiliteit iets waar je erg goed op moet letten. Veel webhosting / webdesign bedrijven bieden goedkope pakketten aan waarbij je je server deelt met nog 10.000 andere websites. Daarbij is het nog maar de vraag of deze server in Nederland staat. Dit is niet bevorderlijk voor je zoekmachine optimalisatie en dus je vindbaarheid. Onlinezijn.nl maakt bijvoorbeeld alleen maar gebruik van Nederlandse servers.

Ook is het voor je veiligheid belangrijk dat er een SSL certificaat wordt meegeleverd en dat er dagelijks back-ups gemaakt worden.

E-mailadressen
Bij een website en webhostingpakket hoort ook een (zakelijk) e-mailadres. Vaak worden deze meegeleverd bij je webhosting. Het is belangrijk dat van ter voren nadenkt over hoeveel e-mailadressen je nodig gaat hebben. Veel voorkomende e-mailadressen zijn bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl, inkoop@domeinnaam.nl, facturen@domeinnaam.nl en naam@domeinnaam.nl. 

Let ook op hoeveel ruimte je krijgt per e-mailadres. Meestal heb je aan 1GB al ruim voldoende. Gebruik je meer opslagruimte omdat je vaak grote bestanden ontvangt en verstuurt, adviseren wij om een groter pakket te nemen.

Stap 2: Huisstijl / Branding

In dit voorbeeld gaan we er even van uit dat je nog geen logo / huisstijl / branding hebt. Wij werken samen met een aantal grafische ontwerpers en zij helpen je graag met het creëren van een eigen identiteit. Dit zorgt er voor dat (potentiële)klanten jouw bedrijf herkennen aan vormen en/of kleuren. Een huisstijl is echter meer dan alleen een logo en wat kleuren. Hierbij hoort ook een Typografie voorbeeld.. Welke lettertypes worden er gebruikt.. Hoe groot zijn je kopteksten.. Een lettertype is van grote invloed op de uitstraling van jouw bedrijf. Het is belangrijk om ook na te denken over hoe je (potentiële)klanten te woord staat (zakelijk of informeel) en wat voor een sfeerbeelden bij jouw bedrijf passen.
Wij kunnen je hier altijd vrijblijvend in adviseren!

Wanneer een grafisch ontwerper jouw logo en/of huisstijl heeft ontwikkeld houden wij als online marketingbedrijf rekening met de kleuren en huisstijl uitingen zodat deze in jouw nieuwe website worden verwerkt. 

Stap 3: Wat is het doel van mijn website en waar ga ik mijn website voor gebruiken

Wat is het doel van mijn website en waar ga ik mijn website voor gebruiken? Dit zijn naar onze mening de belangrijkste vragen voordat je een website laat maken.. Alleen wanneer je weet wat het doel is weet je waar je kunt scoren. Wil je dat je website bezoekers converteert naar het invullen van een contact formulier? Moeten zij jou volgen op Social media? Moeten zij een offerte aanvraag formulier invullen of zelfs direct bestellingen doenIn een persoonlijk gesprek inventariseren wij de te behalen doelen voor jouw bedrijf.

Met de juiste Call To Actions sturen wij een bezoeker naar het gewenste doel. Zo zetten wij websites in als een manier om geld te verdienen, in plaats van dat hij alleen maar geld kost.

Stap 4: Aantal pagina's / Opbouw van menu

Wat is de beste opbouw van een website.. Dat is altijd de hamvraag. Bezoekers willen zo snel mogelijk vinden wat zij zoeken. Tijdens een inventarisatiegesprek bekijken wij samen welke informatie er op de website moet komen en wat de beste opbouw van jouw menu moet zijn. De website moet natuurlijk passen bij jouw bedrijf, maar uiteindelijk maken wij deze stiekem niet voor jou, maar voor jouw doelgroep. Vergeet dus niet om alvast na te denken over welke diensten je levert en of je hier aparte pagina’s voor wilt maken. Wij kunnen je natuurlijk altijd hier mee helpen.

Stap 5: Content is king - Content content content.

Tenzij je bij ons de dienst “webteksten laten schrijven” afneemt, ben je zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van teksten / content. Het schrijven van zoekmachine geoptimaliseerde webteksten is cruciaal voor de vindbaarheid van jouw website. Alleen wanneer je tekst voldoet aan de juiste voorwaarden pakken zoekmachines hem op en bereik je je doelgroep. 

Stel jezelf de vraag:
Ga ik zelf mijn webteksten schrijven of ga ik dit het laten schrijven van teksten uitbesteden?

Meer weten over een website laten maken en wat je allemaal moet voorbereiden? Bel ons eens op om te sparren. Vinden we leuk! ​